Министрите на отбраната на НАТО се събраха на двудневна среща в

...
Министрите на отбраната на НАТО се събраха на двудневна среща в
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на НАТО обсъждат нова военна помощ за Украйна

Министрите на защитата на НАТО се събраха на двудневна среща в Брюксел. Те обсъждат нова военна помощ за Украйна, както и организирането на срещата на върха на Алианса идващия месец. България е показана от министъра на защитата Тодор Тагарев. Преди началото на срещата генералният секретар на НАТО разяснява украинската контраатака, до момента в който от Киев чакат решение за даването на изтребители Ф-16. Йенс Столтенберг предизвести и, че Русия влага големи средства в нови нуклеарни оръжия.
Срещаме се в миг, в който Украйна организира огромна контраатака. Все още е рано и не знаем дали това ще бъде повратна точка във войната. Но виждаме, че украинците напредват и освобождават от ден на ден земя. Знаем, че колкото повече триумфи реализират, толкоз по-силни ще бъдат на идната маса за договаряния. Толкова по-вероятно е президентът Путин да осъзнае, че не може да завоюва на бойното поле, а би трябвало да договаря за обективен мир. 
Йенс Столтенберг - общоприет секретар на НАТО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на Полша, че е подкрепила кандидатурата на Украйна за участие в НАТО, като съобщи, че " това е тъкмо моментът, в който съветските догатки, че някой в НАТО към момента се опасява от Русия, би трябвало да бъдат изцяло разрушени.
Позицията на Полша във връзка с участието на Украйна в НАТО е много реалистична. Съвместно създаваме съответно наличие за срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Това е тъкмо моментът, в който съветските догатки, че някой в НАТО към момента се опасява от Русия, би трябвало да бъдат изцяло разрушени.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

През 2008 година НАТО се съгласи, че един ден Украйна ще се причисли към алианса, само че не дефинира дата, на която тя да стартира договаряния за участие. С напредването на войната Украйна подаде молба за " ускорено присъединение " към НАТО на 30 септември предходната година. НАТО няма публично наличие в Украйна и като организация оказва единствено несмъртоносна поддръжка на Киев, макар че съдружниците поотделно и в групи доставят оръжия и муниции. Комисията НАТО-Украйна ще бъде преобразувана в Съвет НАТО-Украйна, което ще даде на страната равноправно място на масата с 31-те съдружници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР